SAP Lojistik Çözümleri ile lojistik süreçlerinizi uçtan uca yönetin

GoLive süreç uzmanlığını SAP’nin Lojistik Çözümleri ile bir araya getirerek kurumların iş süreçlerini iyileştirirken, gerçek zamanlı verilerden yararlanıp her adımı takip etmelerini ve içgörüler oluşturmalarını sağlıyor.

test

İş süreçlerinin verimliliğini artırmak ve operasyonlarını uçta uca yönetmek isteyen birçok lojistik şirketi, yeni teknolojileri hızla kendi prensiplerine göre uygulayarak dijitalleşiyor.

test

Lojistik süreçlerindeki uzmanlığını, SAP’nin dijital tedarik zinciri vizyonuyla birleştiren Golive, kurum içi lojistik süreçlerini genişletiyor ve sektörün tüm paydaşlarını tek bir platformda buluşturuyor.

GoLive’ın lojistik süreçlerdeki uçtan uca tecrübesi, SAP’nin güçlü ERP modülleri ile entegre ürünlerle uyumlu çalışıyor.

Nakliye Yönetimi (SAP TM)

GoLive’ın paket çözümlerinden GoLogistics’in modülleri arasında yer alan SAP Nakliye Yönetimi (Transportation Management | SAP TM), şirketlerin lojistik süreçlerini optimize etmelerini sağlayacak içgörüler sunar. Siparişlerin teslimat performansını artırmaya, stok ve nakliye masraflarını azaltmaya, depo süreçlerini daha verimli yönetmeye yarar.

Gelişmiş Depo Yönetimi(SAP EWM)

Gelişmiş lojistik çözümü GoLogistics’in modüllerinden SAP Gelişmiş Depo Yönetimi (Extended Warehouse Management | SAP EWM) depo operasyonlarının en verimli şekilde sürdürülmesini sağlayacak ipuçları sunar. Çok miktarda ürün için modern ve esnek bir depo yönetimi sistemi uygulayarak depo ve dağıtım süreçlerini entegre eder, kontrol edilebilirliği ve görünürlüğü artırır.

Gelişmiş Kullanılabilirlik Kontrolü (SAP aATP)

SAP onaylı paket çözüm GoLogistics kapsamında sunulan modüllerden SAP Gelişmiş Kullanılabilirlik Kontrolü (Advanced Available-To-Promise | SAP aATP), satış ve üretim planlamasındaki sipariş tamamlama sorgulamalarına cevap verir. Arz ve talep uyumunu sağlar. Siparişlerin zamanında teslimatı ve sipariş tamamlama sorgulaması sayesinde hizmet seviyesini iyileştirir.

Olay Yönetimi (SAP EM)

GoLive’ın Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen GoLogistics’in modüllerinden SAP Olay Yönetimi (Event Management | SAP EM), şirketlerin lojistik süreçlerinin hem planlama hem de uygulamalarında görünürlük sağlar. Tüm iş süreçlerinin haritalanmasına ve denetlenmesine olanak tanır. Operasyonlarla eşzamanlı olarak mesaj gönderilmesini, merkeze bildirilmesini mümkün kılar.

SAP’nin lojistik çözümleri kurum içi süreçleri iyileştirirken, standart bir SAP çözüm ortağı yaklaşımının ötesine geçen GoLive, müşteri ve taşeronları da aynı sisteme entegre ediyor.

Böylece tüm bilgilerin herkes tarafından tek sistem üzerinden ve mobil ortamda takip edilmesine olanak tanıyor.

test

Paydaşların sürekli hareket halinde olduğu lojistik süreçlerinde, veri girişini ve süreç yönetimini mobil ekranlar üzerinden mümkün kılan GoLive, gelişmiş lojistik çözümü GoLogistics ile de paydaşlar arasındaki e-posta trafiğini ortadan kaldırarak, müşteri, taşeron ve lojistik ekibinin her an siparişlerini gerçek zamanlı olarak takip edebilmesini sağlıyor.

test

Nakliye Yönetimi Sistemi (SAP TMS) ile şirketlerin ürünlerinin; kara, hava, deniz veya bir taşıma modu kombinasyonu kapsamında yönetilmesine yardımcı oluyor.

test
test

SAP TMS nedir?

Eskiden yalnızca daha büyük kuruluşlar tarafından tercih edilen TMS lojistik yazılımı, bugün iş dünyasının yoğun rekabet ortamında öne çıkmak isteyen küçük ölçekli şirketler tarafından da kullanılıyor.

Daha büyük tedarik zinciri yönetim sisteminin bir parçası olan bu yazılım, yükleri ve teslimat rotalarını optimize ederek, ticaret uyumluluğu belgeleri ve navlun faturalama gibi görevleri otomatikleştirip ürünlerin teslimatının zamanında yapılmasına yardımcı oluyor.

SAP TMS’nin Özellikleri

Taşıma planlaması ve uygulaması

Otomatik taşıyıcı fiyat karşılaştırması ve rezervasyonu ile tedarik ve yük sevkiyatını kolaylaştırır.

Şirketler, sevkiyat modunu seçip ürünlerin taşınması için en verimli rotayı planlayabilir. Nakliye süreçlerini izleyebilmek için ürünleri optimize edip, gerçek zamanlı özelliklerden yararlanabilir.

Yük yönetimi

Tekliften sözleşmeye kadar olan tüm iş süreçlerinin pratik bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Hem multi-model hem de inter-model taşımacılık için navlun maliyetinin, sipariş yönetiminin, oran belirlemenin, navlun faturalandırması ve yerleşiminin verimli bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Gösterge panoları, raporlama ve analitik

Taşıma talebinin tahmin edilmesini, kârlılık oranlarının analiz edilmesini sağlar.

Şirketlerin öngörülemeyen koşul ve risklere karşı hızlı bir şekilde uyum göstermesine olanak tanır.

Nakliye süreçlerindeki kararların gerçek zamanlı veriye dayalı olarak alınmasının önünü açar.

SAP TMS'nin Kazanımları

tasarruf

Tasarruf

Nakliyeci ücretlerini karşılaştırmayı, rezervasyon süreçlerini otomatikleştirmeyi mümkün kılar.

Denetim, sözleşme, ödeme ve sipariş planlaması dahil süreçlerini entegre eder. Verimliliği artırarak, yeni tasarruf kalemleri oluşturulmasını sağlar.

memnuniyet

Müşteri Memnuniyeti

Ürünlerin teslimatının gecikmesine engel olur. Erozyona neden olabilecek sorunları belirlemek ve ele almak için gerekli olan görünürlüğü oluşturur. Teslimat sürecini izlemeyi kolaylaştırıp, faturalandırma ve ödeme sürecini basitleştirerek müşteri deneyimini iyileştirir. 

maliyet

Maliyet

Yazılım, derecelendirme, karşılaştırma süreçlerini otomatikleştirerek en uygun maliyetli işlemlerin belirlenmesini sağlar ve nakliye maliyetlerini hem işletmeler hem de müşteriler açısından düşürür.

görünürlük

Görünürlük

Gerçek zamanlı takip sistemiyle ürünlerin kara, deniz ya da hava fark etmeksizin rotalarının izlenmesini mümkün kılar. Temel performans göstergelerinin SAP TMS panosundan takip edilmesine olanak tanır.

kriz-risk-yonetimi

Kriz ve risk yönetimi

Modern bir nakliye yönetimi sistemi, dinamik olarak optimum rota önerileri üretir, daha kısa veya daha az sıkışık rotalar belirler. Öngörülemeyen engellere gerçek zamanlı olarak uyum sağlar.

verimlilik

Verimlilik

Şirketlerin, bulut tabanlı optimizasyon aracılığıyla paletler oluşturmasını sağlar. Bu sayede iş süreçlerindeki verimliliği artırmalarının ve belirlenen ölçekte çalışmalarının önünü açar.

SAP TMS nasıl çalışır?

Taşıyıcı sistemlere bağlı nakliye yönetimi sistemi, nakliyeciler hakkında ayrıntılı bilgilere erişir, depolar ve karşılaştırır.

İşletmelerin rotaları ve ulaşım modlarını optimize etmesine ve teslimat süreçlerini izlemesine olanak tanıyan işlevsel özellikler içerir. Daha geniş bir tedarik zinciri yönetim sisteminin parçası olarak, diğer yazılımlarla birlikte çalışır.

ERP ve depo yönetimi sistemi entegrasyonu sunar.

ERP, muhasebe, sipariş yönetimi ve faturalandırmayı yönetir.

Tüm depo işlevlerinin yönetilmesine yardımcı olur.

Navlun yönetimi, rota ve taşıyıcı optimizasyonundan sorumludur.

SAP TMS'i kimler kullanabilir?

Nakliye yönetimi sistemleri, yalnızca düzenli olarak ürün gönderip alması gereken işletmeler tarafından kullanılırken, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte günümüzde e-ticaret şirketleri, ürünleri hızlı, verimli ve uygun maliyetli bir şekilde teslim etmenin yollarını arayan üreticiler, toptancılar, distribütörler ve perakendeciler tarafından da tercih edilmeye başlandı.

perakande

Perakende

ilac

İlaç ve sağlık

savunma

Savunma ve havacılık

hukumet

Hükümetler

yemek-servisi

Yemek servisi şirketleri

restoranlar

Restoranlar

otomotiv

Otomotiv

kamu

Kamu kurumları

uretim

Üretim

Bize Ulaşın